Aanmelding:

Vanaf 1 juni 2019 is er een aanmeldingsstop omdat wij in de zomermaanden op reis gaan.

Contactname is terug mogelijk vanaf 15 september 2019.


Kennismakingsgespek

In het kennismakingsgesprek maken we graag voldoende tijd om te luisteren naar wie jij bent, wat jij als moeilijk ervaart, wat nog goed loopt, hoe jij hiernaar kijkt, wat je al probeerde, wat je erbij voelt, wat je verwacht van therapie, … Deze eerste ontmoeting is essentieel om te kunnen beslissen of een samenwerking zinvol is. Jij als cliënt moet je comfortabel voelen bij de therapeut als persoon. Mogelijks is een begeleide verwijzing naar een collega een betere optie om jou te helpen, dat geven we dan eerlijk aan.

 

Prijs

Een individueel gesprek kost 50 euro en duurt 1 uur.

Een koppel- of gezinsgesprek kost 60 euro en duurt 1u15.

Momenteel is een mogelijke algemene terugbetalingsregeling door de mutualiteit volop in beweging. Met de Christelijke Mutualiteit en Partena heeft Jan nu reeds een overeenkomst van gedeeltelijke terugbetaling. Informeer je hiervoor best bij je eigen mutualiteit. Hij vult daartoe de nodige documenten in.

Betaling gebeurt aan het einde van iedere sessie, cash of eventueel via je smartphone app. Vraag gerust naar een officieel betalingsbewijs. 

 

Annulatie afspraak

Een afspraak annuleren of verplaatsen kan uiteraard. Doe dit bij voorkeur minstens 48u op voorhand, zodat iemand anders deze vrijgekomen plek alsnog kan benutten. Bij annulatie minder dan 24u op voorhand, vragen we de helft van het tarief. Bij niet opdagen zonder verwittiging vragen we het volledige bedrag. Dank voor uw begrip hiervoor.

 

Frequentie

De duur van een begeleidingstraject of therapie varieert. Samen bepalen we de frequentie van de gesprekken en stemmen onze agenda’s op elkaar af. Doorgaans loopt een begeleiding in het begin van wekelijks à tweewekelijks en bouwen we deze gaandeweg af. Afspraken zijn mogelijk overdag, ’s avonds of op zaterdagvoormiddag. 

 

Taal

We spreken Nederlands als moedertaal. De gesprekken kunnen worden gevoerd in het Nederlands of Engels. Indien familieleden willen participeren in een gesprek, kan dit ook in het Frans. 

 

Ligging gesprekslokaal

Elisabethlaan 30, 3070 KORTENBERG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze praktijkruimte is vlot bereikbaar met de wagen of de bus. Er is ruim parkeerplaats in de straat van de rustige woonwijk. Bushalte ‘Kapelleke’ is op 2 minuten wandelafstand en bevindt zich op het traject Brussel-Leuven (bussen 358, 351 en 652). 

 

Op gesprek bij jou thuis

Bezoeken aan huis zijn mogelijk in Kortenberg en de omliggende gemeenten: Erps-Kwerps, Meerbeek, Everberg, Veltem-Beisem, Steenokkerzeel, Bertem, Leefdaal, Nossegem en Sterrebeek. Huisbezoeken kunnen zinvol zijn om allerlei redenen: omdat je minder mobiel bent, omdat je dan geen babysit hoeft te nemen, om andere gezinsleden makkelijker te betrekken of omdat je het zelf minder moeilijk vindt om vanuit je eigen vertrouwde omgeving de stap naar hulpverlening te zetten, … 

 

Respect voor je privacy

Bij Vuurvlinder vinden we het belangrijk om zorgvuldig om te springen met je persoonsgegevens.  Hier vind je daartoe onze privacyverklaring.  Deze is in regel met de nieuwste Europese regelgeving over gegevensbescherming: de GDPR, de General Data Protection Regulation, van kracht sinds 25 mei 2018.  Wij leven deze strikt na omdat het in het verlengde ligt van onze waarden, met name het vertrouwen en transparantie tussen jou en ons.